ЦСКА скача за двойна премия срещу Левски

Армейците водят на сините при рефер Никола Попов

Спорт
14:28 - 12 Април 2023
1949
ЦСКА скача за двойна премия срещу Левски

Футболистите на ЦСКА ще играят за сериозни премии в дербито с Левски. Мачът е на националния стадион в понеделник 17:30 часа. Собствениците на клуба са решили финансовият стимул за тима на Саша Илич да е двойно по-голям.

Новината вече е била съобщена на сръбския треньор, който е сюрпризирал приятно играчите преди една от последните тренировки.

Наскоро „червените“ бяха зарадвани сериозно от финансово естество. След международната пауза те получиха бонуси за четири от пролетните си срещи в шампионата. Интересното е, че възнаграждението за победата с 1:0 над ЦСКА 1948 е било завишено. Лидерът в efbet Лига влиза в битката с четвъртия Левски с 19 точки аванс. Двубоят е от изключителна важност за ЦСКА, който ще опита да запази преднината си пред Лудогорец на върха на 4 точки.

Софиянецът Никола Попов бе назначен за шести път да свири ЦСКА - Левски, като с него "червените" имат леко превъзходство с 3:2 спечелени двубоя.

Със сигурност обаче с негово назначение е свързана най-голямата радост на "сините" фенове през последните години, защото той ръководи последния финал за Купата между двата тима. Левски го спечели 1:0 с гол на Илиян Стефанов, макар че в една ситуация нападателят на ЦСКА Кайседо удари с лакът в лицето защитника Ван дер Каап, а не получи дори жълт картон.

Преди този двубой "червените" записаха три поредни победи при Попов. На 18 декември 2020 година Али Coy вкара единственото попадение за 1:0 в 20-ата минута, а реакцията на Ники Михайлов при удара предизвика много смях в социалните мрежи, като бившият бранител на Левски Илиян Стоянов призова да дойде кран, който да вдигне стража. Иначе Попов отсъди и дузпа, която бе изпълнена от Тиаго, но спасена. "Сините" пък имаха претенции за червен картон, заради опита на Амос Юга да души Ивайло Найденов, но тогава националът на ЦАР получи жълт картон. Четвърт час преди края той все пак бе изгонен заради второ официално предупреждение.

Връщайки лентата назад Попов свири и успеха на "армейците" с 1:0 на 18 март 2018 година. Единственото попадение дойде от Фернандо Каранга в 84-ата минута. Реферът ръководи и погрома с 3:0 на 29 април 2017 година с попаденията на Арсенио, Десподов и Каранга.

Първото дерби на Попов пък завършва с победа на Левски - 2:1 на 4 март 2017 година. Арсенио открива за "армейците", но "сините" обръщат с голове на Прохазка и Яблонски.