ЦСКА скри на тайно място Алеята на славата

Спорт
12:10 - 20 Декември 2023
1425
ЦСКА скри на тайно място Алеята на славата

Звездите от Алеята на славата са прибрани на сигурно място, разкриха от ЦСКА. От клуба отрекоха съмненията в социалните мрежи, че звездите са изкъртени и прибрани от ветерани или фенове - запалени колекционери.

Очаква се реликвите, свързани с най-славните моменти от историята на "червените" да бъдат запазени и след време изложени в нов Музей на славата.

За него е предвидено по-голямо и по-светло помещение на новия стадион "Българска армия", когато бъде построен.

В близките дни ще бъде демонтирана и голямата мраморна топка пред стадиона. Тя бе сложена през 2008-а година в чест на 60-годишнината на ЦСКА. На нея са изписани най-големите успехи в историята на клуба. Топката също ще бъде съхранена в склад.

Алеята на славата също бе открита през май 2008 година в чест на юбилея на "червения" клуб.

Звезди на нея получават Христо Стоичков, Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков, Манол Манолов, Нако Чакмаков, Иван Колев, Любослав Пенев, Трифон Ивано, Георги Димитров-Джеки, Стойчо Младенов, Георги Велинов, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Таня Богомилова, Мария Гроздева, Весела Лечева, Мария Гигова, Валентин Йорданов, Петър Лесов, Никола Станчев, Христо Марков и др.

В Борисовата градина все още се носи мълвата, че тогавашният президент Александър Томов не е платил изработката на монумента и затова "червените" вече 15 сезона не могат да станат шампиони.