ЦСКА слага Назон на тезгяха, Кайседо си бъбри със Стоичков

Спорт
13:34 - 05 Юли 2023
2269
ЦСКА слага Назон на тезгяха, Кайседо си бъбри със Стоичков

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон ще получи допълнителна почивка от треньора Саша Илич. В последните две седмици той бе ангажиран с националния отбор на Хаити за турнира Голд Къп.

Той се разписа при победата с 2:1 над Катар, но не успя да помогне на тима си да продължи напред след загубите от Мексико (1:3) и Хондурас (1:2).

Голмайсторът на армейците за изминалия сезон със сигурност няма да се присъедини към състава на Илич за лагера в Австрия, който приключва в неделя. Все още не е ясно кога той ще се включи в заниманията в София.
Назон е наказан за първите две срещи от новия сезон заради натрупани жълти картони и може да се появи на терена най-раво за домакинството на Сепси в Лигата на конференциите на 27 юли, информира "Тема Спорт".

Плановете на "Армията" са 29-годишният хаитянин да бъде продаден до края на летния трансферен период. Червените вече се подсилиха с двама класни нападатели - Майкъл Естрада и Матиас Фаетон, а през септември в игра трябва да се завърне и Браян Морено.

Бившият голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо показа, че все още остава свързан с българския футбол, макар и индиректно.

Еквадорецът се похвали, че е направил видео разговор с най-успешния български футболист и легенда на "червените" Христо Стоичков.

Кайседо и Стоичков работят в Мексико, където Камата работи за телевизионния гигант TUDN, а Кайседо играе на УАНЛ Тигрес. В профила си в Instagram Кайседо показа кадър от разговора с легендарната осмица, но не разкри на каква тема е бил той.

Нападателят прекара сезон и половина на "Българска армия" между февруари 2021 и юли 2022 г., като за това време вкара 32 гола в 65 мача, като участва с тима в групите на Лигата на конференциите.