ЦСКА спазари топ защитник на Ботев Пд

Червените плащат 200 000 евро за талантливия Кристиан Димитров

У нас
13:19 - 22 Март 2019
1746
ЦСКА спазари топ защитник на Ботев Пд

ЦСКА спазари най-проспериращия в момента защитник в Първа лига. Червените са договорили 22-годишния Кристиан Димитров от Ботев, разтръбиха медиите в Пловдив. Той ще доиграе сезона в Коматево, а от лятото ще играе на „Армията”.

Твърди се, че мераци за подписа на бранителя е имало и от другия столичен гранд Левски. С оферта за Димитров обаче се наел лично босът на ЦСКА Гриша Ганчев. Според неофициална информация Ботев ще получи 200 00 евро по сделката, тъй като бранителят е с договор до лятото на 2020 г. Този сезон Димитров записа 24 мача и 3 гола с жълто-черната фланелка.

Дългия, както го наричат съотборниците, започва в школата Локомотив Пловдив. В началото играе като централен нападател. През 2013 г. при мащабна юношеска селекция в школата на Ботев Пловдив Димитров е привлечен при канарчетата като халф.

В крайна сметка обаче реализира потенциала си като централен защитник. Димитров не успява да пробие от раз в мъжкия отбор, но повратен момент се оказва периодът му под наем в Монтана. „За мен той е най-добрият талантлив млад защитник в България”, обяви по онова време директорът на монтанци Михаил Мадански.