ЦСКА трагичен и при бай Стамен

Ботев Пд спечели епизод номер 1 от битката за Купата, двата отбора завършиха с по 10 души

Спорт
20:59 - 17 Април 2024
5336
ЦСКА трагичен и при бай Стамен

В повторния дебют на Стамен Белчев начело на ЦСКА „армейците“ загубиха с 0:1 първия полуфинален сблъсък за Купата на България с Ботев Пловдив на Националния стадион „Васил Левски“.

Макар и обстановката при „червените“ да е добре позната за специалиста, той доказа, че не разполага с работеща магическа пръчка. Едва забележими бяха промените в играта на ЦСКА, в сравнение с това, което показваше отбора при доскорошния си наставник Нестор Ел Маестро.

В същото време Ботев Пловдив се възползва от една от малкото си възможности за гол. Уме Емануел свари неподготвена защитата на домакините секунди след началото на второто полувреме.

Той беше автор на единствения гол в мача, който първоначално не беше зачетен за засада, но след проверка на ВАР се оказа, че Юрген Матей я покрива.

Двата отбора доиграха мача и с човек по-малко, след като Ивелин Попов и Браян Кордоба бяха изгонени с директни червени картони.

Футболистът на „канарчетата“ фаулира Кордоба в центъра на терена. Двамата влязоха във физическа саморазправа и главният съдия Драгомир Драганов ги изгони.