ЦСКА удари Левски в дербито, интригата за титлата остава (видео)

У нас
19:46 - 21 Май 2019
5530
ЦСКА удари Левски в дербито, интригата за титлата остава (видео)

ЦСКА удари Левски с 2:0 и запази надежда за шампионската титла в Първа лига. Червените спечелиха дербито на националния стадион с голове на Тиаго Родригес и Евандро в последните двайсетина минути на двубоя. Вторият гол падна секунди, след като Нуно Рейш от Левски бе изгонен от съдията Драгомир Драганов с втори жълт картон. С успеха "армейците" запазиха интригата в битката с Лудогорец за първото място. Разградският тим победи с 2:0 Ботев Пловдив в Коматево и така разликата от една точка между двата отбора в класирането се запази. Така развръзката ще бъде в последния кръг от първенството, когато Лудогорец приема Черно море, а ЦСКА домакинства на Ботев Пд. 

В мача имаше доста остри сблъсъци                                                                             Снимки: Lap.bg

Очаквано напеченият мач между Левски и ЦСКА не предложи зрелище и голови положения. За сметка на това на терена имаше здрава битка и дебнене за всяка грешка на съперника. Без да блести с впечатляваща игра, Левски успя да неутрализира всички опити на червените да наложат своя стил на игра и да държат инициативата.

Първите възможности се удадоха пред командата на Георги Тодоров. В 7-ата миунта Рейш стреля от трудна позиция с глава, но Черниаускас спаси без проблеми. Последваха няколко далечни удари и към двете врати, които обаче не намериха целта. В хода на полувремето сините натрупаха доста корнери, но така и не се възползваха от ситуациите.

Най-сериозната опасност пред вратата на ЦСКА дойде в 37-ата минута, когато Мариани проби през центъра и шутира мощно от над 20 метра, но Черниаускас плонжира и изби коварната топка. "Армейците" така и не намериха отговор на добре подредената игра на противника, като за цялото първо полувреме не успя да отправят точен удар във вратата на Левски.

Турицов напуска терена на носилка след тежка контузия в коляното

Малко преди края на полувремето младият талант и национал на ЦСКА Иван Турицов получи тежка контузия в коляното и трябваше да напусне терена принудително.

След почивката ЦСКА тръгна по-смело в търсене на гола, но бе твърде беззъб в нападение. В 55-ата се стигна до най-спорната ситуация в мача, при която "армейците" имаха претенции за дузпа. Тиаго Родригес се измъкна отляво в наказателното поле на сините и опита да центрира, но топката се отби от ръката на Унтонджи, но реферът Драгомир Драганов посочи флагчето за ъглов удар. Малко след това червените стигнаха до първия си точен удар - Енрике стреля отдясно по диагонала, но вратарят Михайлов, макар и с несигурна намеса предотврати гола.

Станислав Костов стреля към вратата на ЦСКА. Сините така и не успяха да поразят мрежата на съперника

В следващите минути играта се накъса доста, а реферът Драганов вдигна няколко картона.
Така дойде 70-ата минута, когато с доза късмет ЦСКА откри резултата. Тиаго Родригес изпълни пряк свободен удар от около 25 метра, топката се отби от стената и излъга вратаря Михайлов - 0:1.

Треньорът на Левски реагира веднага след попадението и хвърли в игра резервата Валери Божинов. Сините натиснаха, но трудно стигаха до голова ситуация. В 80-ата минута Чорбаджийски за малко да си вкара автогол, но топката мина покрай собствената му врата.

В края сините си усложниха съвсем задачата, след като Нуно Рейш бе изгонен с втори жълт картон. Секунди по-късно Евандро бе изпуснат в наказателното поле и отблизо заби втория гол, с който ЦСКА довърши съперника. 

Левски - ЦСКА 0:2

0:1 Тиаго Родригес 70
0:2 Евандро 86

Левски: Н. Михайлов, Миланов, Унтонджи, Рейш, Горанов, Тиам, Юруков, Иванов, Мариани, Паулиньо, Костов
Треньор: Георги Тодоров

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Пинто, Малинов, Енрике, Родригес, Жоржиньо, Соу
Треньор: Добромир Митов

Съдия: Драган Драганов
Стадион: "Васил Левски"