ЦСКА взима шампион на Норвегия

Спорт
11:24 - 24 Март 2023
1596
ЦСКА взима шампион на Норвегия

ЦСКА работи изключително сериозно по лятната си селекция и е много близо до първия си удар на трансферния фронт! Армейците са в напреднали преговори за привличането на норвежкия защитник Бирк Риса, който е част от местния шампион Молде.

Той е на 25 години и е висок 188 сантиметра, по-силният му крак е левият. Въпреки сериозния си ръст той притежава добра скорост и технически умения, като може да действа както като централен защитник, така и като ляв краен бранител и дори халфбек.

През сезон 2022 записва общо 26 двубоя като титуляр в първенството на Норвегия, а през есента добавя към тях и 10 участия в Лигата на конференциите. Риса работи със същата мениджърска агенция, която държи правата на сънародника му Джонатан Линдсет, както и на Дауда Бамба, който притежава норвежки паспорт.

Договорът му с Молде изтича през декември и лятото ЦСКА ще се възползва от това, като ще го закупи. Червените вече са постигнали споразумение с играча, а в момента водят заключителни преговори с клуба му относно точния размер на трансферната сума.

Норвежецът започва футболния си път като едва 7-годишен в местния нискоразреден клуб Сола, следва период в Санднес Улф, а когато е на 16 е привлечен от германския Кьолн. Първият му досег с мъжкия футбол е през сезон 2017/18, основно за дублиращия тим. Все пак прави дебют в Бундеслигата на 10 декември 2017 г. при домакинството на Фрайбург (3:4).