Цв. Цветанов в сензационно интервю: Властта в държавата е в ръцете на един човек!

Политика
16:30 - 11 Март 2020
11103
Цв. Цветанов в сензационно интервю: Властта в държавата е в ръцете на един човек!

Бившият Втори в ГЕРБ и настоящ шеф на новоучредения Евро-атлантически център за сигурност - Цветан Цветанов, избра изключително интересна трибуна, от която за първи път да атакува директно бившия си ментор - премиера Бойко Борисов. Цветанов беше на среща с бизнесмени в Тутракан, след което говори пред регионалното издание "Тутракански Глас".

"Целта на създадения от нас център е да говорим по секторни политики, които са пряко относими към сигурността на България", заявява Цветанов. - "Да даваме анализи за геополитика, енергийна сигурност, дезинформация, фалшиви новини, чуждо влияние върху обществото. Защото институциите отсъстват от държавата."

Уж случайно, във връзка с последното си твърдение цветанов обявява, че "Властта у нас е съсредоточена в ръцете на един човек", като без да назовата конкретно име, става повече от ясно, че има предвид бившия си лидер Бойко Борисов.

Цветанов обявява като последен приоритет на Евро-атлантическия център анализ на ситуацията в Черноморския регион, където Русия имала непропорционално военно и обществено влияние спрямо НАТО. За целта към института на Цветанов се е присъединил ген. Съби Събев - бивш кандидат за вицепрезидент на Реформаторския блок в тандем с Трайчо Трайков.