Цветан Цветанов отива на избори в коалиция с партията на Софиянски

Политика
11:27 - 09 Септември 2024
1589
Цветан Цветанов отива на избори в коалиция с партията на Софиянски

КП „Свободни избиратели" (Републиканци за България, Съюз на свободните демократи (основан от Стефан Софиянски) и Зелен съюз) подаде документи за регистрация в ЦИК за участие в парламентарните избори на 27 октомври.

Председателя на Републиканци за България Цветан Цветанов, зам.-председателя Джема Грозданова, Благовест Александров член на Контролния съвет на партията, председателя на Съюз на свободните демократи Радослав Кацаров, Галя Енева и Мариана Митова членове на ръководството и председателя на Зелен съюз Данаил Димов внесоха в комисията 6843 подписа. Това съобщиха от пресцентъра на Републиканци за България.

Така те заявиха официалното включването на формацията в предстоящата надпревара за избор на народни представители. 

В Деня на съединението (6 септември) Републиканци за България, Съюз на свободните демократи и Зелен съюз подписаха коалиционно споразумение за съвместно явяване на изборите на 27 октомври и се обединиха около това, че ще направят всичко възможно, за да мотивират свободните граждани, които не отиват до урните в изборния ден да гласуват да го направят и да бъде намален процентът негласуващи, които не припознават нито една политическа формация. Време е гласът на свободните избиратели да бъде чут в българския парламент.