Цветанов: Битката между институциите ни прави зависими от задкулисни игри

Независимостта ни прави силни, когато чуваме и различното мнение, отсъди бившият втори в ГЕРБ

Новини
15:09 - 22 Септември 2020
1256
Цветанов: Битката между институциите ни прави зависими от задкулисни игри

"За голямо съжаление много от това институционално противопоставяне, от липсата на диалог, ни прави зависими от други задкулисни игри, които обаче не са в интерес на обществото и на България. Точно затова в днешния ден, когато всеки един ще дойде, ще поднесе цветя, ще си говори с неговия политически опонент, нека това да се случва и в българския парламент, нека това да се случва и между институциите, защото Независимостта ни прави много по-силни, когато имаме възможност да чуем и различното мнение, но не да се противопоставяме, а просто да изслушаме и различната гледна точка." Това коментира във Велико Търново бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на "Републиканци за Бълггария" по традиция чества Независимостта в старата столица, откъдето бе депутат. Цветанов бе сред политици и представители на институциите, които присъстваха от рано сутринта на светата литургия в историческия храм "Св.40 мъченици".

Не застана до официалните лица, не беше и на трибуната на Царевец, а сред гражданите в подножието на Патриаршията. "Като народен представител съм се стремял заедно с всички институции, заедно с всички депутати от различните парламентарни групи, да търсим начина и формата за решаване на проблемите, които се поставят от местната власт, от жителите на Търново и това е подходът, който трябва да изградим всички", коментира той.

Снимка: Агнес Методиева