Цветанов на лов за спонсори в САЩ, прилапа братя Вълневи

Политика
14:41 - 20 Август 2020
10641
Цветанов на лов за спонсори в САЩ, прилапа братя Вълневи

Бившият Втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се е заел приоритетно да събира спонсори за предизборна кампания на новото си политическо отроче "Републиканци за България", научи Lupa.bg от негови сподвижници. Усилията на Цв. Цв. са насочени към българската диаспора в САЩ, като той вече си е осигурил едно солидно спонсорство - от бившите собственици на телевизия Би Ай Ти братя Вълневи.

Бизнесът на транспортните босове от Доспат се оценява на 300 милиона долара, а отдавна се шушука, че Цветанов има участие в многобройните им фирми. Преди години възходът на братята с помашки корени беше приписван на бизнескръгове около ДПС, но медийната им политика клонеше по-скоро към соросоидните жълтопаветници.

Цветанов дори бил поставил насрещна цел на щатското си турне в търсене на финансови средства - 30 милиона долара, които щели да са достатъчни да подготви партията си за изборите. Пред сподвижници бившият физкултурник се кълнял, че има готовност да участва и с лични средства, в това число и при нужда да ипотекира луксозните имоти, заради които изгоря от ръководния си пост в ГЕРБ.

Следващата цел в списъка на Цв. Цв. е друг чикагски магнат с нашенски корени - Шефкет Чападжиев. Мултимилионерът е известен с филантропията си, но поне досега никога не е проявявал интерес към родната политика.