Цветанов на тайна среща с Димитър Николов

Актуални новини
16:20 - 08 Октомври 2020
10164
Цветанов на тайна среща с Димитър Николов

Лидерът на новоучредената партия „Републиканци за България” Цветан Цветанов се е срещнал тайно с един от най-видните кметове на ГЕРБ – Димитър Николов, научи Lupa.bg.

Цветанов имал огромното желание да отлюспи Николов от управляващата партия и да го открадне за каузата на „републиканците”. Срещата между двамата била организирана много дискретно на таен терен.

По информация на Lupa.bg бившият втори в ГЕРБ и един от любимите кметове на Борисов се видели и разговаряли в закътан ресторант в района на Бургас.

След срещата обаче Димитър Николов деликатно отклонил поканата на Цветанов.

Според хора от обкръжението на Борисов той е бил в течение на въпросното рандеву и даже поощрил кмета на Бургас да се види с Цветанов, за да разбере какво точно иска той и докъде се простират политическите му планове.

До момента Цветан Цветанов успя да отмъкне от ГЕРБ Джема Грозданова, която оглавяваше Външната комисия в парламента. „Напуснах ГЕРБ поради много причини, натрупани във времето. Не съм напуснала партията, за да отида в проекта на Цветан Цветанов, но това беше най-естественото решение, което взех”, обясни преди две седмици Грозданова. През септември стана ясно, че и бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов преминава в партията на Цветан Цветанов.