Цветанов получи рамо и от Израел

Съществува голям потенциал за сътрудничество между центъра и неправителствени организации в Тел Авив, заяви Н.Пр. г-н Йорам Елрон 

Новини
18:21 - 03 Октомври 2019
2607
Цветанов получи рамо и от Израел

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов се срещна с посланика на Израел Н.Пр. г-н Йорам Елрон, като го приветства с добре дошъл в страната ни. Цветанов подчерта, че е убеден, че по време на своя мандат посланик Елрон ще продължи да надгражда и разширява традиционно добрите приятелски отношения между България и Израел и двата народа, съобщават от ЕАЦС.

Посланик Елрон на свой ред изрази висока оценка за работата на Цветанов като вътрешен министър по разследването на терористичната атака в Сарафово и обявяване на позицията на българското правителство за ролята на Хизбула в атентата, като изрази пълна подкрепа за обявената от Цветанов тогава позиция.

Цветанов запозна посланика с дейностите, проектните области и планираните инициативи на ЕАЦС, като двамата се обединиха около мнението, че съществува голям потенциал за сътрудничество между центъра и неправителствени организации в Израел по теми от сектор сигурност като противодействие на тероризма, прането на пари, фалшивите новини и хибридни атаки, борбата с езика на омразата и анти-семитизма и съхраняване на толерантността на българското общество.