Цветелина Пенкова: БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ

Няма как със замяна на една личност с друга да оправим проблема, така коментира евродепутатът темата "Иван Гешев"

Новини
19:24 - 14 Май 2023
3133
Цветелина Пенкова: БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ

Номинирайки комисар от ЕК за премиер на една държава членка се задават индикации, че това се случва с подкрепата на европейските партньори. Това заяви евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова.

„От мандата на ЕК остава година и половина. Ние бързо и ясно трябва да вземем решение кой ще наследи Мария Габриел, ако тя стане министър-председател. Това трябва да е предвидено, когато се прави подобна кандидатура”, каза още тя.

„Имаме ясно изявена позиция, която съм повтаряла многократно – БСП в коалиционно управление с ГЕРБ няма да влезе. Състоянието, в което се намираме, предполага едно допълнително допитване обаче”, смята Пенкова.

„Лявото е доста силно в България и е представено с БСП. Когато говорим за чувствителни теми за обществото – БСП е защитавала винаги уязвимите групи в обществото”, уточнява Пенкова.

По повод смяната на Иван Гешев тя заяви в ефира на Би Ти Ви: „Няма как със замяна на една личност с друга да оправим проблема”.