Цветелина Петкова влезе в борда на Европейския енергиен форум

Новини
21:09 - 04 Юни 2021
7538
Цветелина Петкова влезе в борда на Европейския енергиен форум

Българската евродепутатка Цветелина Пенкова е избрана за член на борда на директорите на Европейския енергиен форум.

Пенкова, която е евродепутат от БСП и Групата на социалистите и демократите в ЕП, през последните две години работи активно с организацията.

Европейският енергиен форум е организация с нестопанска цел, която предоставя платформа за дискусии и работа между европейските институции и заинтересованите страни в енергийния сектор.

"Благодарение на силната връзка и активната комуникация между регулаторите и индустрията, Европейският енергиен форум предлага практични, приложими и работещи решения за енергийната трансформация в ЕС. В новата си позиция ще насоча дебата на европейско ниво към нуждата от целенасочени инвестиции в иновативни малки и средни предприятия. Практиката показва, че те имат потенциала да предложат работещи решения за подобряване на енергийната ни ефективност на достъпна цена", написа във Фейсбук Пенкова.

"Енергийната трансформация, която предстои, може да бъде успешна само ако не позволим задълбочаване на съществуващите неравенства. За целта трябва да работим за внедряването на икономически ефективни алтернативи на използваните изкопаеми горива. Основна цел е и да подпомогнем преквалификацията на заетите в сектора, за да могат те да продължават своето развитие в енергийния сектор на бъдещето, който градим", убедена е евродепутатката.