Цвети Пиронкова отива на „Ролан Гарос”

Тенис
14:50 - 11 Септември 2020
2120
Цвети Пиронкова отива на „Ролан Гарос”

Направилата фурор на US Open Цветана Пиронкова обмисля да участва в последния за тази година турнир от Големия шлем по тенис - "Ролан Гарос" в Париж (28 септември-11 октомври). Това обяви най-добрата българска тенисистка при прибирането си от Ню Йорк, където сензационно стигна до 1/4-финал на Откритото първенство на САЩ след 3 г. извън професионалния спорт.

"Подала съм заявка за "Ролан Гарос", но към момента трябва да играя квалификации. Липсата на достатъчно време за подготовка и възстановяване е нещото, заради което се колебая. Затова ще изчакам да видя. Ако по стечение на някакво обстоятелство вляза в основната схема, тогава може би ще играя", заяви Пиронкова след кацането си на летище "София" днес по обед.

Пловдивчанката, която в неделя ще навърши 33 г., беше посрещната от десетки фенове и репортери, чакащи я пред ВИП салона на аерогарата. Сред посрещачите имаше и звездно присъствие в лицето на фронтмена на поп-рок групата "Д2" Деян Каменов-Дидо. Под съпровода на китара, той изпълни на стълбището част от песента "Сто години" в чест на тенисистката.

"Благодаря много! Цялата подкрепа, която получих, е огромна. Оценявам я дълбоко. Турнирът беше много емоционален. Отидох без очаквания, но знаех, че съм в добра форма. Показах добра игра", сподели Пиронкова, която в 1/4-финала отстъпи пред американската легенда Серена Уилямс с 6:4, 3:6, 2:6.

Българската тенисистка коментира и шокиращата ситуация с дисквалификацията на световния №1 при мъжете Новак Джокович. Сърбинът беше изгонен от турнира, след като без да иска уцели една от съдийките по линиите с топка в гърлото, в яда си от допуснат пробив срещу Пабло Карнеьо Буста (Исп) на 1/8-финалите.

"Според мен взетото решение е правилно. В правилника ясно е разписано какво би следвало след такова поведение - умишлено или не", заяви Пиронкова.