Цветлин Йовчев: Имаме данни за крайни действия на руски шпиони у нас

У нас
18:00 - 02 Май 2021
6522
Цветлин Йовчев: Имаме данни за крайни действия на руски шпиони у нас

Имаме доста сериозни съмнения, че има руска намеса във взривовете на складове у нас, заяви бившият ръководител на Контраразузнаването и ДАНС и бивш вътрешен министър – Цветлин Йовчев.

"Звено към министерството на отбраната на Русия са осъществили подобни действия на различни територии. Те имат издадени паспорти с поредни номера, имат телефон, който принадлежи на Министерството на отбраната на Русия. Доста високо ниво на небрежност",  каза Йовчев пред Нова тв.

По думите му не можем да останем безучастни, тъй като един въоръжен конфликт между Русия и Украйна косвено би засегнал и нашата страна.

Според него твърде възможно е отговорът на Русия на едно решение на украинците в Донбас, да е въоръжен конфликт.

"Имаме данни за тяхно участие при опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Имаме основание да твърдим, че и в нашата страна е действала тази група, като е целяла такива остри мероприятия", заяви експертът.

Йовчев смята, че притеснителното е, че са извършени с безобразно нисък професионализъм, това показва голяма небрежност или арогантност, или и двете, пример са паспортите.

"Удрят се складове с боеприпаси, за да ограничат възможността на Украйна да поддържа своите бойни способности", смята той.