Цветомир Петров : Напът сме да загубим Симеоновския лифт

На интернет страницата на „Витоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че „лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон“

Новини
13:20 - 18 Май 2024
3582
Цветомир Петров: Напът сме да загубим Симеоновския лифт

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните управляващи, сме напът да загубим окончателно Симеоновския лифт. Това се посочва в позиция на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, изпратена до медиите от пресцентъра на институцията. 

"Искам да напомня, че той е продаден от Столичната община на „Витоша ски“ през далечната 2007 г. и оттогава до миналата година – нищо. Всички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли. Какъв е бил договорът и как е спазван може да бъде проверявано и разследвано, но сега ситуацията е такава – лифтът не функционира“, посочва Петров. 

 „Вече работим по изготвяне на Визия за Витоша. Бях на една от първите срещи на всички заинтересовани страни и мисля, че колегите работят усилен“, допълва още той в позицията. 

Председателят припомня, че в общинския съвет са били гласувани решение пътищата на Витоша да станат изцяло общински, тъй като в момента, по думите му, собствеността е разпокъсана. Това ще даде възможност общината да прави основни ремонти, а не само да кърпи дупки и да чисти пътищата през зимата, посочва още той. 

 „Не мога да си представя, че за отиването в историята на Симеоновския лифт няма виновни. Конкретни имена -кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не се прекрати сделката? Ще се постарая скоро да научите тези имена, с които ще сезирам и компетентните органи", посочи Цветомир Петров. 

Причината за спирането на съоръжението е липсата на части за поддръжката, писа Медиапул вчера, позовавайки се на информация от базираната в Италия фирма „ТехноАлпин“, сочена за собственик на дружеството „Витоша ски“. 

На интернет страницата на „Витоша ски“ е публикувано съобщение, в което се посочва, че „лифтовете излизат в профилактика и няма да работят до началото на летния сезон“.