Цял отбор офейква от "Герена"

Сините чакат отговор от вратаря Николай Михайлов

У нас
14:04 - 30 Май 2019
2837
Цял отбор офейква от "Герена"

Цял отбор футболисти напуска „Герена” в след края на сезона. Това обяви изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал не се разбраха с ръководството за нови договори. Тези дни по взаимно съгласие са разтрогнали Серджиу Буш, Антъни Белмонт и Луи Нганиони. Богдан Вашчук, Седрик Унтонджи и Луан Виана се оказаха ненужни и няма да получат предложения за нови контракти. Преотстъпените в Румъния Фелипе Нашименто и Ривалдиньо пък няма да се връщат на „Герена”. Така бройката на напускащите играчи е най-малко 11. 

„С последните двама имаме договорка да не се присъединяват за подготовката”, уточни Колев.

Те първа ще се решава бъдещето на младия казахстанец Еркебулан Сейдахмет. Неговият договор изтече, но има опция за удължаването му с още две години. В момента се чака отговор от титулярния вратар Николай Михайлов, който е получил оферта да остане в Левски още две години.

„Водихме разговори с Николай Михайлов. Още първият беше конкретен. Днес или утре ще изчистим някои неща, ако всичко е наред и условията го удовлетворяват, той ще остане още две години в Левски. Усилено търсим вратар с конкретната идея Михайлов да има сериозна конкуренция”, каза Колев.

Според плановете на ръководството новите попълнения трябва да се присъединят до заминаването на 18 юни за Австрия, където сините ще изкарат подготвителен лагер.

Снимка: Lap.bg