Д-р Дариткова: Радев да излезе от Президентството, ако иска да прави партия

Новини
07:59 - 13 Юли 2020
1973
Д-р Дариткова: Радев да излезе от Президентството, ако иска да прави партия

"Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе от Президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да правим разговори за политики", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

След това зададе риторичен въпрос дали призоваването от висши представители на властта за сваляне на едно демократично избрано правителство не е погазване на закона и на Конституцията. 

По думите ѝ управляващите се опитват да разберат защо, когато се гради стабилна перспектива на държавата, българите не виждат перспектива за своите деца и искат промяна. Дариткова не пропусна да отбележи и факта, че винаги при установяване на нередност от страна на членовете на партията или министрите отговорът на ГЕРБ е бил подаване на оставката на виновника.

Дариткова призова гражданите по време на митинги и демонстрации да не нарушават правовия ред в държавата: "Чуваме възгласи за това, че трябва да се махат партиите, че не харесват никой от управляващите сега политици. Затова допринася тежкият раздор между институциите. Отговорността трябва да се поеме първо от президентската институция, защото войната започна от там, а ние бяхме предизвикани да влезем в този двубой. Това няма да доведе до нищо добро".

В криза политическите партии трябва да търсят това, което ги обединява, категорична е Дариткова.