Д-р Коце за уволнения шеф на "Пирогов": Това е политическа репресия, болницата е на печалба

Д-р Димитров защити медиците от арогантното поведение на Мустафа Емин, припомни ексминистърът

Новини
08:41 - 06 Декември 2023
2980
Д-р Коце за уволнения шеф на "Пирогов": Това е политическа репресия, болницата е на печалба

Политическа репресия е освобождаването на д-р Валентин Димитров от Пирогов. Това заяви пред БНТ бившият здравен министър Костадин Ангелов. Преди време д-р Димитров защити лекари и сестрите в "Пирогов" от арогантното поведение на един съветник в министерство на отбраната, каза още той. Това, което виждаме сега е отмъщението за това, заподозря депутатът от ГЕРБ.

Ние не се борим от постове. Този директор е назначен от правителството на Кирил Петков. Ние винаги сме защитавали българските лекари.

"Одитният доклад съм го чел много внимателно. В него има събрана информация, която не е вярна", каза той.

Ангелов даде пример по отношение на лошото финансово състояние на Пирогов.

"Това е лъжа, Пирогов е на печалба. Обвиняват изпълнителният директор за лоши обществени поръчки, но каква е неговата вина, като тези решения се взимат от борда на директорите.", разпали се Ангелов. 

Ние няма да бойкотираме нищо, а ще бъдем много внимателни. Няма да подкрепим закона за бюджета на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), каза още Ангелов.

Вчера стана  ясно, че директорът на спешната болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от здравния министър Христо Хинков и на негово място е назначен д-р Константин Димов, лицево-челюстен хирург от УМБАЛ "Св. Анна" в София. Димов ще заема поста до провеждането на конкурс.