Д-р Куин се скъсва от секс на 72

Тази философия за живота Джейн Сиймор идва след години на работа върху себе си

Новини
14:31 - 22 Януари 2024
5201
Д-р Куин се скъсва от секс на 72

Изигралата незабравимата д-р Куин актриса Джейн Сиймор е на 72, има връзка с певеца и текстописец Джон Замбети и обича живота повече от всякога.

В есе за дигиталния брой на Cosmopolitan, наречено „Секс след 60“, актрисата разкрива защо сексът, който прави с приятеля си, е по-добър от всяка друга интимност, която е изпитвала през четирите си брака и няколкото връзки в живота си.

„Сексът в момента е по-прекрасен и страстен от всичко, което си спомням, защото е изграден върху доверие, любов и опит“, пише Сиймор.
„Сега познавам себе си и тялото си, а Джон е имал свои собствени преживявания в живота си... Колкото по-възрастна ставам, толкова повече сексът се гради на емоционална интимност, на споделяне на възходи и падения в живота с някого - нашите чувства, нашите радости, нашата тъга, нашите взаимни страсти и желания."

„След 60 започвате да осъзнавате, че интимността може да бъде много удовлетворяваща за вас самите“, добавя тя. Джейн не отрича, че любовното докосване се променя в зависимост от това какви физически способности имате с напредване на възрастта, но със сигурност сексът не е нещо, от което се отказвате само защото сте на определена възраст, смята тя.

„Не е необходимо сексуалният ви живот да приключва на 60“, е нейното послание към други зрели дами.

Звездата от „Доктор Куин Лечителката“ признава, че има „стигма“ около секса и остаряването и отбелязва, че някои хора се отказват от него физически, психически и емоционално, когато остареят. Тя обаче е осъзнала, че животът може само да стане по-добър, когато сте отворени и слушате тялото си и себе си.

„Най-лудото е, че в момента се чувствам едновременно опитна и на 16 години“, пише Сиймор, която позира за Playboy, когато беше на 67 години. „Наистина чувствам, че сексът и интимността са по-добри на моята възраст, отколкото когато и да било преди.“

Тази философия за живота Джейн Сиймор идва след години на работа върху себе си и размисъл. 

„След повече от пет десетилетия връзка – в четири брака, няколко дългосрочни партньорства и много срещи – последната ми раздяла предизвика прозрение: винаги, когато бях с някого, изчезвах във връзката си“, пише Сиймор.
Днес Джейн Сиймор често бива питана за тайната на нейния страхотен и свеж външен вид на 72 години. Изглежда тя е открила точната формула: личното щастие и простичката философия да бъдеш себе си, напук на това, което другите може би мислят и очакват от теб.