Д-р Лъчезар Иванов: Сестра ми е заразена с коронавирус

"Смирете се, всички сме еднакви пред болестта и пред смъртта", призова депутатът

Новини
09:57 - 26 Март 2020
3898
Д-р Лъчезар Иванов: Сестра ми е заразена с коронавирус

"Моята сестра е на първия фронт и също е заразена с коронавирус - не мога да гарантирам, че пробите на депутатите ще бъдат отрицателни." Това сподели депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов в пленарна зала по време на дебата за работата на Народното събрание и предложението на ГЕРБ парламентът да заседава само за гласуване на извънредните актове.  

"Искам да се обърна към всички вас като лекар" заяви Иванов. 

"Недумявам, как се изправя пред нас една парламентарна група, която сякаш няма нищо. Сякаш е дошла пролетта и искаме да работим с усърдие и ентусиазъм. Обръщам се най-отговорно към вас. Смирете се към болестта. Всички сме еднакви пред болестта и смъртта.", призова докторът. 

Колеги, аз мога да ви кажа в моята практика, която съм имал. Лекувал съм много народни представители преди да знам, че ще седя тук и ще говоря от тази трибуна. Пред болестта и смъртта всички сме еднакви. Не го забравяйте това. Тук има един депутат, който също уважавам неговият баща работи в 5-та градска болница и всеки ден се среща с болестта. Моята сестра също е на първия фронт и езаразена с коронавирус. Да, смейте се, болестта е изключително тежка и вирулентна", допълни още Иванов.

"Седя тук и слушам внимателно изказването на преждеговорищият оратор, който изключително много уважавам. Учудвам се на неговото изказване и поведение. Сякаш тук събрани народните предтавители не сме от тази планета. Нещата, които се случват около нас, болните наши близки, които всеки ден се увеличават не ни касае. Седя, слушам, гледам - не мога да повярвам. Всеки ден от екраните медицинските експерти излизат и казват колко от нашите съграждани са поразени от тази невидима болест", коментира още Иванов.