Д-р Ненков: В здравеопазването са се впили хора-убийци

През изминала седмица бившият здравен министър и шеф на ВМА обяви, че напуска болницата след забрана да изказва мнението си

Новини
11:02 - 04 Юни 2023
5441
Д-р Ненков: В здравеопазването са се впили хора-убийци

В здравеопазването са се впили едни хора, които приличат на хора, говорят като хора, но не са хора. Те са готови за двата си лева, които могат да изкарат, да отнемат човешки живот. Това каза д-р Мирослав Ненков, анестезиолог и бивш министър на здравеопазването, по Нова ТВ. Според лекаря проблемът в системата не са работещите в нея, а управляващите я.

„Всяка една малка промяна към по-добро разходване на обществените средства, което повлияе печалбата на тези хорица, среща огромна съпротива от най-различни страни. Това е  много голям проблем”, посочи д-р Ненков. Пари в системата има, но те се крадат, категоричен е анестезиологът.

По думите му проф. Христо Хинков, който е номиниран за здравен министър от проектокабинета „Денков-Габриел”, е по-опитен от него, но работата му няма да е лесна.

През изминала седмица д-р Мирослав Ненков обяви, че напуска Военномедицинска болница. По думите му тонът бил неприятен и ултимативен. „Беше направен опит да бъдат преустановени моите медийни изяви където и да е. Ако не спреш да ходиш по телевизии, ще стане еди си какво. Аз не го приех това”, обясни лекарят.