Д-р Петър Берон: "Отровните" окепазиха думата "въстание"

Политика
18:00 - 05 Януари 2021
4831
Д-р Петър Берон: "Отровните" окепазиха думата "въстание"

Въпреки пандемията, емблематичният зоолог и политик д-р Петър Берон изпрати успешна 2020-а година, която му донесе 80-и юбилей. Брадатият седесар не се бои много от вируси, след като седем пъти е карал малария, но пък за сметка на това политическата обстановка у нас не спира да го ядосва, начело с площадните напъни на "Отровното трио".

"Сегашното управление е по-добро от това, което ни предлагат т. нар. протестиращи, просто защото те не предлагат нищо", категоричен е Берон. И допълва, че изразът "народно въстание" го вбесява, защото Бабикян, Минеков и Хаджигенов са окепазили думата, носела някога българския идеал за свобода и независимост.

"Питат ме защо сега не съм на площада, след като съм водил стотици митинги. Ама тогава беше ясно - искахме да разкараме червените. А сега кого искаме на власт? БСП ли, ДПС ли, Мая Манолова, Слави, или Отровните? Това са хора и организации, за които никога не бих гласувал", категоричен е бръмбарологът.

Според Берон БСП не може да е алтернатива на настоящата власт, тъй като е пряк и непокаял се наследник на мракобесния комунистически режим. Едно от най-големите престъпления на болшевиките пък е така актуалното сега отчуждаване на македонските ни братя и създаването на изкуствения им език.

"По-добре да си стои сегашното правителство, колкото може, отколкото да дойдат наследниците на бандата на Георги Димитров", категоричен е бившият председател на СДС.