Да празнуваме! Батков "завещал" дългове от 4 млн. лв.

Акционер в Левски ще обяви кой собственик в какво състояние е оставял клуба

Спорт
09:39 - 21 Март 2023
5623
Да празнуваме! Батков "завещал" дългове от 4 млн. лв.

"Четири милиона лева задължения към НАП са били натрупани от бившия благодетел на Левски Тодор Батков", това разкри Никола Бушняков - член на фенското сдружение „Синя България“, което притежава 10 процента от акциите на клуба.

Той повдигна завесата, допълвайки по 7/8 TV, че като миноритарен акционер в Левски е използвал правата си и е изискал официална документация по случая. И скоро ще запознае футболната общественост и с други конкретни цифри, касаещи дълговете на сините.

През миналата седмица в Левски трябваше да се състои пресконференция, на която да бъде казана „Истината“. Истината за това кой какви ги е вършил, за да бъде клубът близо до фалит. На брифинга един до друг трябваше да стоят мажоритарният собственик Наско Сираков и Станимир Стоилов.

Именно последният от дълго време настоява нещата да бъдат „извадени на светло“. По една или друга причина обаче такава пресконференция все още не се е състояла.

В момента на сините най-много тежат задълженията към Националната агенция по приходите. Те са в размер на над 11 милиона лева. Заради това НАП запорира сметките на клуба. И прибира по 30 процента от приходите на сините. За справяне с критичното положение Наско Сираков откри дарителска сметка, като парите от нея отиват директно в държавната хазна.

След това Батков прехвърлил мажоритарния си пакет акции на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, а те след управлението си ги предоставиха на Спас Русев. След известен престой на „Герена“ последният имаше колебание на кого да прехвърли „горещия картоф“, а в крайна сметка дяловете отидоха при Васил Божков и Георги Попов. Те накрая предоставиха акциите си на Наско Сираков.