Далеч от политиката: Софиянски отдъхва в Поручик Чунчево със Стефан - Трети

Емблематичният син кмет заряза партийните дела и посвети времето си на внуците

Новини
16:30 - 02 Август 2024
3305
Далеч от политиката: Софиянски отдъхва в Поручик Чунчево със Стефан - Трети

Емблематичният бивш столичен кмет – Стефан Софиянски може вече да не се подлага на трусовете в политиката, но има много по-приятно занимание – внуците, на които подарява с радост времето си. 

72-годишният син политик, който бе служебен премиер в най-драматичните години на страната през 90-те, сега се радва на четирима внуци.

Последна гордост и голяма слабост на дядо Стефан е кръстеният на него внук. Малкият е третото дете на Ива и Антон, които имат още две деца, като най-голямата – Мая вече е почти тийнейджърка. Бившият кмет заведе внука си на вилата в Поручик Чунчево - негово любимо убежище в горещите лета.       

Вторият им наследник 0е кръстен на другия дядо – Васил Божков.

Софиянски има внуци и от голямата си дъщеря – Елена. Първородният също носи името на дядо си и е плод на любовта на Елена с Иван Крусашки, който е студентската й любов. 

Голямата болка на бившия син кмет е Камен – детето, което младата жена изгуби. Детето си отиде на 5-месечна възраст  от мозъчен аневризъм пред очите на майка си, което потопи в дълбока скръб цялата фамилия.   

В последните години Софиянски не се занимава активно с политика – той се оттегли от лидерския пост на Съюз на свободните демократи. Партията му участва на парламентарните избори, но не успява да влезе в парламента.

През 2022-ра ССД опита да направи коалиция с „Български възход” на Стефан Янев, но тя се оказа злополучна и впоследствие той оттегли подкрепата си за бившия служебен премиер.