Дама седна в кметския стол на район "Северен" в Пловдив

Арестуваният преди дни Ральо Ралев излезе в едномесечен неплатен отпуск

Новини
14:38 - 03 Юни 2019
2052
Дама седна в кметския стол на район "Северен" в Пловдив

Заместничката на Ральо Ралев Лариса Кътова пое временно кметския пост в пловдивския район "Северен", след като управникът бе задържан преди няколко дни. Самият управник е излязъл в едномесечен неплатен отпуск от 31 май и е информирал, че ще го представлява заместничката му.

Преди няколко дни Ралев бе арестуван и обвинен за неправомерни строителни разрешителни на подопечната му територия. Въпреки, че там разрешението е за максимум 5 етажа на новите сгради, няколко нови постройки са издигнати на непозволените 6.   

Лариса Кътова е част от администрацията от 2012 г. Тя е от квотата на  ГЕРБ и работи в ресорите  "Екология", "Чистота" и "Финанси". От днес тя вече отговаря за цялата дейност на района в града на тепетата. 

Все още не е ясно какво точно ще се случи, след като изтече отпускът на Ральо Ралев - дали той отново ще поеме функциите си, или кметството ще продължи дейността си с нов управник. 

В същото време, привърженици на Ралев пуснаха петиция в знак на подкрепа в социалните мрежи, в която са събрани над 500 подписа.