Дамбраускас заминал да учи в Англия с пари, спечелени от телевизионна игра

Новият наставник на Лудогорец ще полувама двойно по-голяма заплата от преди - 20 000 евро

Спорт
17:45 - 04 Януари 2021
1866
Дамбраускас заминал да учи в Англия с пари, спечелени от телевизионна игра

Интересен момент от живота на новия наставник на Лудогорец Валдас Дамбраускас се завъртя в социалните мрежи. През 2002-ра година младият Валдас, който тогава е на 25 години, участва в предаването "Кой иска да бъде милионер?", явяващо се еквивалент на българската телевизионна игра "Стани богат".

Със спечелената сума от участието си Дамбраускас заминава за Англия заедно със своята съпруга, където започва да учи висшето си образование.

Валдас Дамбраускас завършва висшето си образование в Англия през 2009 г. Дипломата му е от престижния London metropolitan university.

Впоследствие работи в Брендфорд, както и в няколко местни школи. За последно бе треньор на хърватския Горица, с който завърши на трето място есенния сезон в местното първенство. Преди това е водил латвийския РФС, с който печели купата на страната, както и литовските Екранас и Жалгирис. С клуба от Вилнюс е двукратен шампион на Литва. Дамбраускас е бил селекционер и две национални гарнитури на бившата съветска република.

Валдас Дамбраускас ще получава по 20 хиляди евро на месец, разкри хърватското издание "Телеграм".

Заплатата му в ХНК Горица е била два пъти по-малка. Поради тази причина литовският специалист е избрал предложението на "орлите".

43-годишният литовец пое Горица през февруари и се задържа там 10 месеца.

Дамбраускас е предпочетен от ръководството на разградчани пред няколко именити български и чуждестранни треньори, с които бяха водени интензивни разговори около Коледа. Сред тях бе и Станимир Стоилов.

Литовецът е в полезрението на шампионите от няколко години заради репутацията си на един от най-прогресиращите млади наставници.