Дани Каназирева е всъщност... Здравка

Новата губернаторка на Пловдив никога не харесвала името си

Новини
13:38 - 06 Ноември 2019
58832
Дани Каназирева е всъщност... Здравка

Доскорошната опонентка на ГЕРБ, а от днес - областен управител на Пловдив, назначена от премиера Бойко Борисов - Дани Каназирева, всъщност се казва... Здравка. 

Тъй като много читатели на Lupa.bg отправиха към нас запитване защо не сме написали пълното име на вече бившата кандидат-кметица. И ни укоряват, че тя била Даниела Каназирева, а други твърдят, че е Йорданка, а е редно да уточним за тях, че официално, по лична карта, то е Дани Каназирева. Чието рождено име е Здравка. 

Самата блондинка многократно е обяснявала, че е решила да смени по съдебен път първото си име, защото никога не го е харесвала и никога не се е възприемала като Здравка. Нещо повече, дори най-близките й - родителите й, никога не са я наричали така като дете, а обръщението винаги е било "Дани". На въпрос дали го е сменила, защото всъщност крие някаква истина за себе си и миналото си, Каназирева отвръща, че това е най-голямата спекулация, която някога е срещала. Здравка Каназирева не харесвала и така написано съчетанието с фамилията и затова когато станала пълнолетна, веднага предприела стъпки да го смени на Дани.