Даниел Асенов загуби от европейския шампион

Габриел Ескобар надви българския боксьор на 1/8-финал на Олимпийските игри

Спорт
11:53 - 31 Юли 2021
3602
Даниел Асенов загуби от европейския шампион

Даниел Асенов отпадна от Олимпийските игри в Токио, след като загуби с 4:1 съдийски гласа от Европейския шампион Габриел Ескобар. Двубоят между двамата бе на 1/8-финалите на турнира в категория до 52 килограма.

Загубата бе доста болезнена за българския боксьор, който отстъпи пред същия съперник във финала на Европейското първенство в Минск преди 2 години. Тогава Ескобар спечели със същия резултат - 4:1 съдийски гласа.

Ескобар започна много силно рунда, като още в първите секунди нанесе много тежък удар в главата на Асенов. Българинът бе видимо разклатен и испанецът продължи да вкарва тежки крошета. В средата на частта Асенов успя да изравни играта и вкара две добри серии. Малко по-късно родният боксьор нанесе тежко дясно кроше в главата на Ескобар. В края на рунда двамата състезатели си размениха по няколко добри удара. В крайна сметка съдиите решиха - 4:1 за Европейския шампион.

Вторият рунд започна доста изравнено. Асенов опитваше да атакува, но съперникът му се защитаваше отлично и не позволи на българина да нанася тежки и точни удара. В средата на частта гардът на Ескобар се разтвори и Даниел Асенов успя да вкара няколко добри крошета. Испанецът отговори с две добри прави. В самия край на рунда родният представител опря противника на въжетата, но това не бе достатъчно, като реферите дадоха и втората част на Ескобар - 3:2.

В последния рунд Асенов тръгна да атакува, за да опита да се върне в двубоя. Ескобар получи няколко тежки удара, но успя да се защитава добре. В средата на рунда българинът отново опря испанския си противник на въжетата и му нанесе много силни удари в главата и тялото. Ескобар усети накъде отиват нещата и веднага хвана на клинч Асенов. Последваха нови силни моменти за Асенов, но Ескобар се защитаваше добре и не позволи на българина да го нокаутира.

В крайна сметка след 4:1 съдийски гласа Даниел Асенов отпадна от Олимпийските игри.