Даниел Чипев се завърна в БНТ

2 години след преместването си в Нова, журналистът става главен изпълнителен продуцент на новините на държавната медиа

Новини
18:05 - 04 Октомври 2019
3178
Даниел Чипев се завърна в БНТ

Даниел Чипев, който напусна БНТ, за да стане главен изпълнителен продуцент на новините на Нова тeлевизия, изненадващо се връща в обществената телевизия. От следващата седмица той ще е главен продуцент на новините в БНТ, съобщиха от канала.

Преди 2 години Чипев се премести в Нова телевизия по покана на бившата си шефка в БНТ Вяра Анкова, която в момента е изпълнителен директор на частната медия. Тогава той замени Дарина Сарелска, която се раздели с Нова телевизия  след скандала, избухнал заради обвинения от страна на Васил Иванов за налагана от нейна страна цензура. Сега Чипев отново се връща в БНТ и заема мястото на освободената преди 2 месеца Уляна Пръмова.

Даниел Чипев започва кариерата си през 1997 г. като вътрешнополитически репортер в Ефир 2 на БНТ. От 2000 г. до 2003 г. работи в телевизия „Ден“ като политически репортер, а от 2003 до 2004 г. е в Нова телевизия. След завръщането си в БНТ става един от водещите на ранната емисия „По света и у нас” от 18 часа в момента на нейното създаване. Впоследствие е водещ и на централната емисия в 20 ч. През 2010 г. е назначен за изпълнителен продуцент на новините в БНТ, а през 2013 г. продуцира следобедния публицистичен блок „Още от деня”. От 2013 г. оглавява дирекция „Информация” на националната телевизия.