Даниел Лорер: ПП и ДБ ще донесат нова надежда на България

Обединението между двете партии е пред финализиране, сподели депутатът

Новини
21:05 - 30 Януари 2023
2338
Даниел Лорер: ПП и ДБ ще донесат нова надежда на България

"Обединението между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" е в посока финализиране, заяви Даниел Лорер. - Коалицията ще е предизборна".

Според него обединението между ПП и ДБ, което предстои да се случи, ще донесе нова надежда на България.

"Твърдо вярвам, че ние ще сме номер едно и следващото правителство, което ще бъде сформирано в 49-ия парламент, ще бъде излъчено именно от това обединение", убеден е депутатът от ПП.

По-рано висшите органи на ДСБ и на "Да, България", част от "Демократична България"(ДБ), дадоха мандат на ръководствата си за преговори с ПП за коалиране.

"Ако ПП е показала нещо, откакто се намираме на политическия терен, е, че не ни е страх да работим за бъдещето на България и твърдо вярваме, че заедно ще постигнем много по-добър резултат", отговори Лорер на журналистически въпрос дали не се притеснява от отлив на гласове заради коалицията.

Засега обаче не пожела да каже как ще е името на новото обединение, тъй като, по думите му, не бил оторизиран.

По отношение на БСП коментира, че пред левицата стоят много екзистенциални въпроси.

"Те се борят дали да останат малка партия, която играе на крайнолевия терен пред собствената си врата, или искат да бъдат истинска социалдемократична, модерна партия - това те трябва да го решат", обясни Даниел Лорер.

По думите му също, въпреки многократните заявки за съдебна реформа, от ГЕРБ и ДПС, са я бойкотирали и с действията си са протакали така, че времето на парламента да свърши.