Даниел Лорер: Скептични сме за третия мандат

По думите на министъра в оставка е невъзможно в момента в българския парламент, какъвто е сега, да бъде намерено мнозинство

Новини
21:50 - 08 Юли 2022
2276
Даниел Лорер: Скептични сме за третия мандат

"Скептични сме, че третият мандат ще има успех. Задачата е на президента, който има отговорния избор да избере кой ще бъде третият мандатоносител. Очевидно за втория мандат не говорим, защото никой не иска да работи с ГЕРБ. В българския парламент не се намериха достатъчно смели депутати", заяви в "Панорама" министърът в оставка Даниел Лорер.

По думите му е невъзможно в момента в българския парламент, какъвто е сега, да бъде намерено мнозинство.

"Ако третият мандат покаже една програма, която защитава интереса на България, "Продължаваме промяната" ще се отзове", допълни Даниел Лорер.

Според Даниел Лорер е важно, че реформата за КПКОНПИ, антикорупционната комисия и Законът за обществените поръчки за неделима част от реформите за плана за тази година.

"Цената на бензина е фалшива теза, с която много се спекулира - бензинът е оръжие на геополитическа война. Газ има сега, газ ще има есента и зимата, както и следващата зима. Азерският газ, заедно с американския и още източници на газ най-после ще започне да влиза в България", добави Даниел Лорер.