Даниел Митов: Народното събрание е детска градина

Новини
10:38 - 21 Октомври 2022
1493
Даниел Митов: Народното събрание е детска градина

Разговорът в НС трябва да е зрял, а там в момента виждаме една детска градина. Това обясни в студиото на „Здравей, България” Даниел Митов от ГЕРБ. Според него в четвъртък „Продължаваме Промяната” са изпаднали в изолация.

„Никой не отиде на техния разговор. Завъртяхме се да видим дали има някой там и си тръгнахме. Ако се води някакъв дебат в НС, то това трябва да се случи в пленарна зала. Камерите са там, журналистите са в кулоарите”, поясни той.

„Даваме си сметка за проблемите в държавата, знаем , че парламентът трябва да заработи. Направихме компромис с оттеглянето на нашия кандидат, тръгнахме да търси формули. Тези формули се търсят с разговори. Председателският съвет е един от начините, по който може да започне този разговор. ПП го наричат задкулисие по някаква причина. Парламентът и неговите формати за тях са задкулисие”, каза още Митов.

„Днес ще започнем отново онзи разговор, който приключихме снощи. Ще започнем да търсим възможности и принципи около които да изберем председател. Вчера този разговор тръгна. Радвам се, че в крайна сметка температурата на говореното спадна”, обясни депутатът. Според него ПП искат да се стигне до нови избори.