Даниел Митов: Не съм аз предложението на ГЕРБ за премиер

Новини
20:55 - 11 Ноември 2021
3346
Даниел Митов: Не съм аз предложението на ГЕРБ за премиер

"Аз съм заместник-председател на партията и по никакъв начин не мога да бъда приеман като отдалечен от партията. Със сигурност няма да съм аз" - така заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отговори дали отново ще бъде предложен за премиер от партията.

“При всички положения ще търсим решение, така че да не задълбочаваме политическата криза. В парламента политическите партии трябва да си направим изводите затова, че не можем да продължаваме с езика, с който се говореше в предишните два парламента и с разделението", обясни той.

"Маргарет Тачър е обичала да казва, че в политиката няма лични симпатии. Хората не ни избират да се харесваме, хората ни избират да решаваме обществени проблеми”, припомни Митов пред bTV Radio.

На въпрос с кои политически сили от ГЕРБ не биха водили разговор за съвместно управление, Митов отговори: “Политическите партии взимат решение през колективните си органи. До момента нашият колективен орган ни е поставил червената линия, а именно БСП. Това не е измъкване. Аз знам, че моментално някои услужливи мозъци търсят начин да захапят точно тази реплика и да кажат, че не отричаме коалиция с ДПС. Няма нещо, което да отричаме или да не отричаме. Аз не мога да кажа на партията отсега правете едно, правете две. Същото важи и за “Демократична България”.