Даниел Митов: Служебното правителство е некомпетентно

Следващият президент ще бъде проф. Анастас Герджиков, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ

Новини
21:29 - 23 Октомври 2021
2062
Даниел Митов: Служебното правителство е некомпетентно

"Има начин да се намалят цените на тока, но правителството е некомпетентно да го направи", това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Според него не може да се разчита на това правителство да предприема адекватни мерки.

"Не може да назначиш за здравен министър човек, който смяташе COVID-19 за "грипче", това е една от грешките на президента. Румен Радев не може да управлява кризи", заяви още Митов.

За него въвеждането на мерките и сертификат са били неадекватни и побългарени.

"Служебното правителство на президента Радев прахоса ценно време, през което е трябвало да има кампания за популяризиране на имунизацията", добави той в предаването "Офанзива с Любо Огнянов".

Относно електроенергията и Зелената сделка, зам.-председателят на ГЕРБ каза, че няма как да затворим "Мариците" просто така и също, че трябва да има баланс при производителите на електроенергия.

Даниел Митов бе категоричен, че не може да се продължава с изпращането на избирателите на избори, поради което трябва да се положат всички усилия да се състави правителство след вота.

От ГЕРБ ще изчакат резултата от решението на суверена и тогава ще обявят с кого биха преговаряли за ново правителство.

"Следващият президент ще се бъде проф. Анастас Герджиков. Румен Радев няма да може да спечели на първи тур, а във втория той ще има огромен проблем с подкрепата", убеден е Даниел Митов.