Новини
15:00 - 14 Септември 2021
17696
Даниел Вълчев - "ТОЙ Е!"

Бившият просветен министър, сега декан на Юридическия факултет в СУ Даниел Вълчев има най-голям шанс да е кандидат-президентът на ГЕРБ. Усилено се твърди, че някогашният заместник на Меглена Кунева в ДБГ ще пребори вътрешната конкуренция от номинации на бившите управляващи. За битката за „Дондуков”2 се спрягаха бившият шеф на „Пирогов” Асен Балтов, президентът Петър Стоянов и ексглавният прокурор Борис Велчев.

Вариантът някогашният обвинител №1 да се яви на избори е отпаднал, а кандидатурата на топ хирурга едва ли ще е актуална, след като имиджът му бе сринат от скандали и обвинения в корупция, а преди ден бе и уволнен дисциплинарно от спешната болница. Синият Стоянов пък вчера рязко пресече слуховете, че ще влезе в битката с Румен Радев.

Така единственият, който остава сред обсъжданите фаворити на ГЕРБ за "Дондуков" 2 остава напусналият преди години политиката юрист.

„Даниел Вълчев е остър камък, доста е критикувал ГЕРБ, но е с безспорно наложен авторитет, винаги отстоява позициите си, печели хората с интелект, независимост и харизма.”, коментират хора от редиците на бившите управляващи.      

Въпреки това се чува, че в строя на ГЕРБ има остри реакции срещу Вълчев заради негативните му изявления срещу партията. Още повече, че той няма как да е вътрешнопартийна номинация. Вълчев беше част от кабинета на Тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ, а след това бе заместник на Меглена Кунева в ДБГ, която бе част от Реформаторския блок. Иначе мнозина от партията смятат, че интелектуалецът е сериозна фигура и е напълно достоен съперник на сегашния президент Румен Радев.

В този контекст, зевзеци припомниха и заявката на Росица Кирова от ГЕРБ, че президентът им ще е "антипод на тези без коса – с коса и очила." Тя обясни, че той ще е образ и антипод на онези, които нямат коса, защото косата е връзка с космоса и вселената и показва как възприемаме енергията и как я предаваме.