Даниеле Орсато ще ръководи реванша Байерн - Пари Сен Жермен

Парижани летят за Мюнхен по-рано заради протести срещу Макрон

Спорт
15:20 - 06 Март 2023
1069
Даниеле Орсато ще ръководи реванша Байерн - Пари Сен Жермен

Италианският съдия Даниеле Орсато ще ръководи реванша от осминафиналите на Шампионската лига между Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен, обявиха от УЕФА. Мачът ще се играе в Мюнхен в сряда.

Интересно, че е Даниеле Орсато бе съдия и на финала на Шампионската лига между двата отбора през 2020 година, спечелен от Байерн с 1:0 в Лисабон. Тогава финалът трябваше да се играе в Истанбул, но заради пандемията от коронавирус бе преместен в португалската столица и се състоя при закрити врати.

Пари Сен Жермен ще лети за Мюнхен в понеделник следобед, а не ден преди мача, както обикновено. Причината е многохиляден протест в цяла Франция срещу пенсионната реформа, насърчавана от правителството на Еманюел Макрон.

На 7 март, вторник, се готви обща стачка, чиято цел е цялата страна да бъде „парализирана“. От ПСЖ имат опасения, че транспортът във Франция ще бъде прекъснат и това може да се окаже сериозна заплаха за клуба.

Синдикатите във Франция нарекоха тази стачка „червен вторник“, а денят бе определен като „един от най-трудните в историята“.

Реваншът на „Алианц Арена“ между Байерн и Пари Сен Жермен е във вторник, 8 март, от 22:00ч. българско време. Първият мач в Париж завърши с победа 1:0 за баравците.