Данило Асприля отказал на ЦСКА

Нападателят се връща в Колубмия

Спорт
11:16 - 06 Юли 2023
1920
Данило Асприля отказал на ЦСКА

Данило Асприля е отрязал ЦСКА заради колубмийския Индепендиенте (Санта Фе). Това обяви самият нападател пред медиите в страната си. 34-годишното крило беше спрягано за трансфер на "Армията", след като направи страхотен сезон за имраелския Бейтар (Йерусалим), отбелязвайки 18 гола в 39 мача. Самият играч обаче явно е на друго мнение.

Той иска да се завърне в родната си Колумбия. Медиите в страната уточняват, че ръководството на Индепентиенте продължава да преговаря с Бейтар за трансфера, а самият Асприля също съдейства в тази посока.

"Аз съм в Израел. Вече имам споразумение със Санта Фе и чакам тук, опитвайки се да уредя всичко, за да ме освободят и по този начин да мога да отпътувам за Колумбия", обясни Асприля пред радио "El VBar de Caracol".

"Вадя преговори с ръководството на Бейтар (Йерусалим) още преди края на миналия сезон. Имах опция за подновяване на договора ми, но ги помолих за услуга да ме пуснат в Колумбия, защото исках да се върна. Вярвам, че всичко ще се реши в следващите няколко дни. Истината е, че наистина искам да се върна в Колумбия", добави той.

"Понякога гледам много колумбийски футбол. Повечето нападатели са над 30 години и се справят добре. Това ме кара да искам отново да играя в Колумбия и ока всичко върви добре и се върна, мисля, че ще се справя", завърши Асприля.

Припомняме, че крилото игра в Литекс между 2013 и 2015 година, като се представи страхотно с оранжевата фланелка и със сигурност е сред най-силните чужденци, играли по родните терени.