Дания обърна Франция, Мбапе се контузи

Спорт
09:27 - 04 Юни 2022
3298
Дания обърна Франция, Мбапе се контузи

Дания направи обрат и постигна престижна победа с 2:1 като гост срещу актуалния световен шампион Франция в мач от Лигата на нациите.

И трите попадения в мача паднаха след почивката. Карим Бензема даде преднина на „петлите“ в 51-вата минута, но с два гола на резервата на Андреас Корнелиус „червеният динамит“ избухна.

В края на първата част голямата звезда на френския тим Килиан Мбапе се контузи и беше принудително заменен от Кристофът Нкунку, който доигра мача.

Скандинавците стигнаха до пълния актив от точки и са на върха във временното класиране на група 1, заедно с Австрия, който размаза Хърватия с 3:0.

В началните минути от двубоя звездната селекция на Дидие Дешам контролираше повече топката, но първият шанс се откри пред Дания. Йоаким Мееле се озова на стрелкова позиция, но ударът му разтресе гредата.

В 9-ата минута Антоан Гризман опита изстрел от далечно разстояние, но право в ръцете на Каспер Шмайхел.

Четвърт час след началото Карим Бензема порази целта, но попадението му не беше зачетено заради засада. По-късно Шмайхел успя да отрази мощен шут на Мбапе.

Малко преди почивката французите понесоха тежък удар, след като суперзвездата на ПСЖ се контузи и се наложи да напусне терена принудително.

В началото на втората част Франция поведе. Бензема беше изведен от Орелиен Чуамени. Голмайсторът на Реал Мадрид преодоля няколко защитници и насочи топката в мрежата на Дания – 1:0.

Датчаните обаче не се стреснаха и успяха сравнително бързо да възстановят равенството. В 68-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Корнелиус беше намерен с центриране в наказателното поле и появилият се от резервната скамейка преодоля Юго Лорис.

В 71-вата минута Скот Олсен си освободи пространство за шут и опита да изненада Лорис. Опитният страж обаче се намеси.

Десетина минути преди изтичането на редовното време Н‘Голо Канте стреля в гредата. Късметът определено покри гостите, които успяха да стигнат до пълния обрат в резултата. Корнелиус се измъкна от френската защита и хладнокръвно се разписа от малък ъгъл за крайното 2:1 в полза на Дания.