Дания спечели съседското дерби с Швеция

Турция и Хърватия извъртяха зрелищно 3:3 в Истанбул

Спорт
11:52 - 12 Ноември 2020
1100
Дания спечели съседското дерби с Швеция

Дания не изпита особени трудности в дербито на Скандинавия срещу Швеция, печелейки с 2:0. Попаденията в двубоя, игран на стадион „Брьондби“, отбелязаха Йонас Винд и Александър Ба. Домакинският тим започна срещата по-добре, като още в началните минути Каспер Долберг получи шанс да стреля, но ударът му от центъра на наказателното поле мина високо над вратата.

Десет минути след това Микел Дамсгаард отправи опасен удар от дистанция, но топката премина покрай вратата. Към края на полувремето Долберг засече центриране на Кристиан Ериксен с глава, но изстрелът му бе неточен. В 52-та минута Йонас Винд стреля силно с десния крак, но топката попадна в центъра на вратата и не затрудни Кристофер Нордфелд.

Дания постепенно увеличи интензитета си в мача и това даде резултат в 61-та минута, когато Винд получи шанс да стреля от близка дистанция и не сбърка за 1:0. Гостите се впуснаха напред в търсене и 2 минути по-късно бяха близо до това да го намерят, след като Александър Исак стреля с глава от добра позиция, но бе неточен.

Четвърт час преди края на срещата датчаните поведоха с 2:0 с гол на Александър Ба, който с хубав удар намери долния ляв ъгъл на вратата след пас на Дамсгаард. Скоро след това Деян Кулушевски опита далечен изстрел, но Оливер Кристенсен бе на място. В самия край на двубоя Джордан Ларсон също пробва късмета си от дистанция, но без особен резултат.

Турция и Хърватия не успяха да излъчат победител в приятелски мач, игран на „Водафон Парк“ в Истанбул. Срещата приключи при резултат 3:3, след като за домакините се разписаха Дженк Тосун от дузпа, Денис Тюруч и Ченгиз Юндер, докато за „шахматистите“ голмайстори станаха Анте Будимир, Марио Пашалич и Йосип Брекало.

Хърватите започнаха срещата по-добре, като в 11-та минута Анте Будимир стреля с глава, но ударът ми мина покрай вратата. След двадесет минути игра бе отсъдена дузпа в полза на Турция заради нарушение на Будимир срещу Дженк Тосун. Зад топкта застана именно Тосун, който с точен удар изведе домакините напред в резултата.

Само десет минути след това обаче Будимир се реваншира на своите съотборници, изравнявайки резултата след прецизен удар, който попадна в долния ляв ъгъл. Пет минути преди края на първото полувреме Турция отново поведе благодарение на Денис Тюруч, който с чудесно изпълнение от малък ъгъл намери целта – 2:1.

Втората част започна както първата, след като „шахматистите“ поеха контрола върху двубоя още в началните минути. Всичко това даде резултат, когато в 53-та минута Марио Пашалич върна равенството в срещата след центриране на Йосип Брекало.

Скоро след това пълният обрат стана факт, след като именно Брекало отправи неспасяем удар с глава, с който изведе Хърватия напред в резултата – 3:2.

На този етап вече излгеждаше, че и двата отбора тръгват с всички сили напред, което доведе до трето попадение в рамките на 5 минути. В 58-та минута Ченгиз Юндер вкара за 3:3 след изстрел в долния десен ъгъл на вратата. След час игра Тюруч можеше да подпечата втори пълен обрат в мача, но ударът му мина встрани от целта. Тринадесет минути преди края на редовното време Енес Юнал пробва да стреля от дистанция, като ударът му се размина с очертанията на вратата.