Дърева: Радев беше себе си, а Герджиков се хвана на чуждо хоро

Новини
22:02 - 21 Ноември 2021
4775
Дърева: Радев беше себе си, а Герджиков се хвана на чуждо хоро

Румен Радев е един открит човек и наистина достоен президент. Той не се прави на такъв, какъвто не е, а хората усещат, когато някой играе чужда роля. Герджиков се опита да играе чужда роля, която не му отиваше, изобщо не беше негова. Тези изводи направи членът на ИК на действащия президент Велислава Дърева. Чудя се защо Герджиков се хвана на това хоро, възкликна червената ветеранка.

За Румен Радев гласуваха, както видях от един екзитпол 99 на сто от членовете на БСП, гласуваха българските социалисти и хора с леви убеждения, партиите на протеста, колегите от ПП. Кандидатурата му е широкоспектърна, подкрепиха го хора с различни възрастови групи, заяви тя.

Ниската избирателна активност е много голям проблем. Твърде много хора и партии  се опитаха да повлияят върху българските граждани. Българите бяха системно плашени, не можело да се гласува с тия машини, ваксините били с изтекъл срок и какво ли не, изброи Дърева. 

Тези маневри, всичко това целеше хората да не излязат и да не гласуват, но хората избраха своя президент и вицепрезидент. Опитите да бъдат изборите минимизирани като резултат няма да стане, няма как да се случи, бе категорична журналистката.

По темата за конфликта на Корнелия Нинова с Радев, след като соцлидерката направи изявления, че президентската партия е ударила левицата, Дърева обясни: "Проблемът не е на БСП, а на нейния довчерашен председател". 

От 16-и ноември БСП няма председател и би трябвало НС да избере заместник, който да е временно изпълняващ, но това очевидно не се случва.

На въпрос кое реши победата на Радев, Дърева отвърна:"Цялостната му позиция, защото обедини хората, които още миналата година излязоха на улицата и застанаха срещу корупцията и мафията. Българските граждани застанаха срещу една мафиотска власт.", отсече тя.

По скандалната тема Крим, която тръгна от изказване на президента, Дърева обясни:"Дълбоко съм убедена, че ние не избрахме президент на Крим, доколкото ми е известно. По време на предизборни кампании могат да се случват всякакви ажиотажи."

Ветеранката припомни, че при референдума над 95 на сто гласуваха за завръщане в Руската федерация и направи и аналогията с Косово на Балканите. Кримчани взеха своето решение и не могат да бъдат упреквани, увери Дърева.