Дариха над 3000 книги в Тетевенско

Четири читалища в региона получиха и повече от 200 списания

Новини
15:51 - 03 Ноември 2020
1224
Дариха над 3000 книги в Тетевенско

3092 книги и над 200 списания бяха събрани от инициативата „Книгодарителите“ – „Дари книга на българско читалище, бъди будител“, организирана от форума на четящите хора в България www.nadvecher.bg.

Както бяха обещали организаторите на 1-ви ноември – Ден на народните будители, книгите бяха предадени на четирите читалища – „Цачо Ненов“ в село Гложене, „Христо Смирненски“ в село Черни вит, „Христо Ботев“ в село Български извор и читалище „Съгласие“ в град Тетевен.

Кампанията продължи почти два месеца и по всичко изглежда, че е най-успешната в България за тази година.

„Инициативата бе в памет на Станка Динкова, дългогодишен читалищен деец и библиотекар в село Гложене. Поклон пред светлата й памет!“, съобщиха организаторите.

Те добавиха, че се надяват книгите да зарадват много хора от един от най-красивите и зелени райони, намиращи се в полите на Тетевенския балкан.

Ето какво споделиха още инициаторите на дарителската акция: „Честит 1-ви ноември и подарете книга на българско читалище! Направете го за това, което се намира най-близо до вас. Благодарим на всички дарители, които направиха първата инициатива на nadvecher.bg и най-голямата в страната.