Дарин и Деян Ангелови израснали в стриптийз бар

Култура
13:53 - 21 Юни 2020
33100
Дарин и Деян Ангелови израснали в стриптийз бар

Артистичните близнаци Дарин и Деян Ангелови израснали в стриптийз бар и още в невръстна детска възраст за тях се грижили еротични танцьорки. Неочакваното признание дойде от самите братя, които на 10 юни дадоха старт на Сцена „Зад театъра” в Народния театър. В тази нова инициатива на Народния актьори, режисьори и драматурзи от трупата съвместно със свои роднини от арт средите разказват житейски истории на зрителите.

Деян и Дарин в спектакъла "Вуйчо Ваньо“

Разказите на Дарин и Деян, известни като Дарко и Додо, минаха под надслова „Моето семейство”. На откритата сцена под звездите дворът на Народния бе превърнат в малък кокетен кабаре-бар за 40 зрители, а двамата излязоха на специално изградена сцена. Двамата седяха на високи бар столове, но много често ставаха, за да разиграват различни ситуации и да общуват с публиката.
Близнаците, които са трето поколение артисти, превърнаха тази първа по рода си среща в невероятен спектакъл-изповед. Те започнаха разказа за „Моето семейство” от зачеването си, преминаха през палавите си детски и юношески години, разказаха невероятно комични истории от казармата и кандидатстването си в НАТФИЗ, за да стигнат до сегашните си превъплъщения на сцената и на екрана. Неслучайно вечно усмихнатите Дарко и Додо са любимци на публиката и са смятани за талисмана на трупата. Талантливите близнаци разказаха личната си история интелигентно, с много хумор и самоирония, забавно и запомнящо се. 

Близнациите заедно с баща си Ангел Ангелов, който също е актьор

Дарин и Деян се появяват на бял свят на 30 август 1980 г., а техните родители - Румяна и Ангел Ангелови сключили брак на 2 януари. И както близнаците отбелязаха - явно двамата са направени на пияна глава. Кой се жени на 2 януари, разбира се, че трябва да си пиян, коментираха през смях звездите на Народния. Те разкриха още, че едва в седмия месец майка им разбира, че всъщност носи не едно дете, а близнаци. Бащата пожелал синовете му да бъдат кръстени Петър и Павел. Но уж невинна шега на таткото към майка им, че ако нямат финансова възможност ще върнат едното бебе, разсърдила Румяна и два месеца до раждането тя не проговорила на мъжа си. А когато близнаците проплакали тя кръстила едното момченце Дарин - майка си Даринка и Деян.

Звездите на Народния театър участват в музикално-образователната програма "Фортисимо фамилия“, която среща децата с музикални и литературни класики

 Бащата не остава особено щастлива, че съпругата му пренебрегва волята му и заминава в края на 80-та година на работа в размирна Полша, която се опитва да се отцепи от социалистическия лагер. От шеговития разказ на близнаците стана ясно, че там татко им работил в стриптийз бар, но през смях двамата уточниха, че не танцувал на пилон. Когато майка им разбрала къде работи мъжа й тя взела двете пеленачета на ръце и заминала при него и понякога се налагало двете момченца да бъдат наглеждани от знойни какички. Явно оттогава ни е тази любов към жените, намигнаха си един на друг актьорите.

Пътят им към НАТФИЗ не е съвсем гладък, макар че са четвърто поколение актьори. Дядо им по бащина линия, Стоян Ангелов, завършва операторско майсторство в Лайпциг и е един от основателите на ловешкия театър. Баща им, Ангел Ангелов, е дългогодишен актьор в трупата на Пернишкия театър и негов директор за известно време. Първите театрални спомени на Деян и Дарин са от премиерните представления на баща им в Перник. Той е един от основоположниците на пантомимата в България, получил навремето награда от ръцете на принцесата на Монако и холивудска звезда Грейс Кели. Може би заради него близнаците първо решават да кандидатстват пантомима в НАТФИЗ. И защото искат да е нещо, където няма да учат дълги текстове наизуст. 

Дарин бил амбициран да влезе в Театралната академия, докато Деян предпочитал да се насочи към спортната академия. Двамата от малки тренират усилено карате и са трикратни републикански шампиони. Дарко и Додо разкриха, че били много палави и сменили близо 10 училища, тъй като заради пакостите им се наложило непрекъснато да ги местят. „И двамата ще прокопсат. Единият е красив, другият е нагъл”, отсякла тяхна учителка, която била вдигнала ръце от тях. Деян Ангелов пък разкри, че за приемните изпити по актьорско майсторство при Стефан Данаилов свалил над 30 килограма. Аз бях доста дебел, а брат ми ми казваше, че изглеждам якичък, смее се днес Деян. Двамата раазкриха и любопитни и смешни случки от своите кастинги в холивудски продукции, от взаимоотношенията си с други колеги и споделиха свои мисли за бъдещето на театъра и на киното. Разказът на двамата братя бе толкова любопитен и талантливо поднесен, че би било хубаво тяхната вълнуваща изповед да стане част от репертоара на Народния и в бъдеще да прерасне в спектакъл.