Държавата наля 300 бона в "Пайнер" - трябват им за "иновации"

Новини
14:00 - 01 Декември 2020
6131
Държавата наля 300 бона в "Пайнер" - трябват им за "иновации"

Внушителната сума от 286 442,25 лв. ще получат от държавата две фирми на императора на поп фолка - студио "Пайнер", съобщава в. "19 минути", позовавайки се на данни от официалните регистри. Сумата е предоставена от европейски антикризисни фондове и е предназначена за изпаднали в нужда бизнеси. Е, чалгата явно е сред тях.

Ощастливените със спешна помощ са компаниите "Пайнер" ООД и "Пайнер медия" ООД - дружеството, което излъчва денонощната чалга телевизия "Планета". Средствата са отпуснати от Министерството на икономиката и са по програма "Иновации и конкурентоспособност".

"Досега във фолка главните иновации бяха силиконът за гърди и ботокса в устните - е, сега парите са по направление "вискотехнологични услуги". Ние се сещаме за някои възможности, за които стават певиците с подобрения, но не се връзват с кризата", саркастично отбелязва в. "19 минути".

"Пайнер" ООД получава 150 000 лева, а "Пайнер медия" ООД - 136 442 лв. по програмата за "иновации", става ясно от списъка на Министерството на икономиката.