Държавни и местни институции се събират да анализират ситуацията в Елин Пелин

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че складът с високотехнологични изделия е обезопасен. 

Новини
16:42 - 28 Юли 2024
1136
Държавни и местни институции се събират да анализират ситуацията в Елин Пелин

В изпълнение на разпорежданията на министър-председателя Димитър Главчев и съгласно законовите правомощия на областния управител на София област Силвия Арнаутска в сградата на Областната администрация на областта ще  се състои работна среща с представители на държавните институции в Софийска област и общинските власти в Елин Пелин. Това съобщиха от областната администрация за БТА. 

Срещата е насрочена за 29 юли (понеделник) от 10:00 часа в Заседателната зала на сградата на Областната администрация. Тя се организира във връзка с взрива в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин. 

Ще бъде направен анализ на действията на компетентните областни институции след взривовете в складовете край Гара Елин Пелин. Ще бъде обсъдено извършването на оценка на щетите и възможностите за тяхното преодоляване, допълват още от Областната администрация. 

Оттам казаха, че срещата ще бъде отворена за медии, като представителите на медиите трябва да са петнадесет минути по – рано. 

Днес данните за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин показват, че няма замърсяване, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). На всеки кръгъл час ведомството получава данни от мобилната станция, разположена на километър от пожара в склада за фойерверки.

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов каза днес пред журналисти в Елин Пелин, че складът с високотехнологични изделия е обезопасен.