Дъщерята на бивш директор на американското разузнаване влиза в затвора за убийство

Новини
12:00 - 01 Април 2023
3283
Дъщерята на бивш директор на американското разузнаване влиза в затвора за убийство

Дъщерята на бившия директор на разузнаването на САЩ Джон Негропонте беше осъдена вчера на 35 години затвор за смъртоносното намушкване на приятел след пиянска свада в къща в Мериленд, съобщи прокуратурата, предаде Асошиейтед прес.

30-годишната София Негропонте от Вашингтон беше осъдена през януари за непредумишленото убийство през 2020 г. на 24-годишния Юсуф Расмусен. Обичайно за такова престъпление присъдата е между 15 и 25 години зад решетките. Но окръжният съдия в Монгомъри Терънс Макган наложи по-тежко наказание, мотивирайки се с необходимостта общността да бъде защитена и с това, че подсъдимата е „изпълнена с гняв алкохоличка“, съобщиха медии.
София Негропонте е едно от петте хондураски деца, сираци или изоставени, които Джон Негропонте и съпругата му осиновяват, след като той е назначен за посланик в централноамериканската държава през 80-те години, по данни на в. „Вашингтон пост“. Расмусен и София Негропонте са учили в една и съща гимназия във Вашингтон. В нощта на убийството двамата пиели с още един човек, посочи прокурор Маккарти. Те на два пъти се скарали и Расмусен си тръгнал. Когато се върнал, за да си вземе телефона, Негропонте „го наръгала многократно, като смъртоносният й удар прекъснал юголарната му вена.
Защитата на Негропонте пледира, че подсъдимата е била толкова пияна, че не е била в състояние да действа с конкретна умисъл.

Алкохолът се просмуква в това дело от самото начало, той се просмуква и в нейния живот, каза адвокат Дейвид Мойс за подзащитната си. Защитникът на Негропонте подчерта, че алкохолът е в сърцевината на училото се и е една от главните причини то да не може да се квалифицира като убийство.