Дъщерята на Михаел Шумахер се омъжи

Тържеството се е състояло в семейната им вила в Майорка и на него са присъствали братът на иконата на Формула 1 Ралф заедно с партньора си Етиен Буске-Касан

През ключалката
21:51 - 30 Септември 2024
1437
Дъщерята на Михаел Шумахер се омъжи

Дъщерята на Михаел Шумахер, Джина, се е омъжила за приятеля си Иън Бетке, а церемонията се е състояла в луксозната вила на семейството в Майорка.

Двойката си е казала "да" в събота под арка от цветя във Вила Ясмин, имотът, който съпругата на седемкратния световен шампион във Формула 1 Корина е купила през 2017 г. от президента на футболния гранд "Реал Мадрид" Флорентино Перес.

Церемонията е продължила около половин час, пише майоркският ежедневник Ultima Hora. Вестникът съобщава, че във вилата в Порт д'Андракс се е състоял банкет и парти с музика на живо.

Твърди се, че сред гостите са били братът на Михаел, Ралф, и неговият партньор Етиен Боскет-Касан, които са присъствали и на предварителното парти в луксозния Mhares Sea Club южно от столицата на острова Палма в петък следобед, където дрескодът е бил изцяло бял. Не се споменава обаче дали бащата на булката - Михаел Шумахер, е присъствал на двете събития.

В началото на годината се появи информация, че Джина и любимият й ще се оженят през лятото във Вила Ясмин. Пресата на Майорка, цитирайки германското списание Bunte като източник на информацията, писа, че сватбен организатор от Германия е бил нает да довърши "финалните щрихи" на тържеството.

Джина и Иън, които са любители на коне, официално обявиха връзката си преди близо седем години. Те дебютираха като двойка на церемония по награждаване в Мюнхен през декември 2017 г.

В статиите за сватбата през януари не се уточняваше дали Михаел, който навърши 55 години на 3 януари, дни след десетата годишнина от трагичния си ски инцидент, ще присъства. През септември 2020 г. се твърдеше, че Шумахер е бил преместен от швейцарския си дом в изключителния имот в луксозното имение Las Brisas близо до Andratx в югозападната част на Майорка.

Животът на Михаел Шумахер, единственият пилот в историята, печелил седем световни шампионата във Формула 1, се промени завинаги след трагичен инцидент преди 10 години. Прекарал кариерата си в опитно пилотиране на най-бързите и опасни машини в света повече от 15 години - преди да се пенсионира в добро здраве през 2012 г. на 43 години, Шумахер почти загуби живота си при падане по време на ски само година по-късно.

Седемкратният световен шампион се наслаждаваше на семейна почивка във френския ски курорт Мерибел заедно с тогавашния си 14-годишен син Мик, когато се случи бедствието.

Докато се спускал, Шумахер избрал да излезе извън пистите, навлизайки в малък участък, осеян с малки камъни. Ските на пилота закачат камък и внезапната сила го катапултира във въздуха, оставяйки го безсилен да избегне сблъсък с главата напред в друга скала. Каската на Шумахер поема голяма част от силата, но тежестта на инцидента напуква твърдата обвивка и чупи черепа на Михаел, което довежда до черепно-мозъчна травма. И до днес никой, освен няколко доверени лица, нямат достъп до леглото му на фона на строги протоколи за сигурност.