Дъщерята на Тодор Колев изригна срещу Христо Мутафчиев

Защо шефът на Съюза на артистите е несменяем, както по времето на тоталитаризма, попита Албена Колева

Актуални новини
10:40 - 26 Февруари 2023
23429
Дъщерята на Тодор Колев изригна срещу Христо Мутафчиев

Дъщерята на Тодор Колев - актрисата от трупата на Народния театър Албена Колева се възмути публично от шефа на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и попита защо вече 20 години той е несменяем шеф.

"Несменяемият председател на казионния Съюз на артистите в България - САБ, Христо Мутафчиев си позволи в интервю по телевизията да цитира проф. Азарян и Тодор Колев, като свои учители. Това ме изпълни с нескрито възмущение, защото Мутафчиев нито е бил ученик, нито е споделял техните виждания за театър, както и морални ценности", написа Албена Колева във фейсбук.

"Тук е мястото и времето да задам простия въпрос: Защо САБ се оказа с председател, който е несменяем, повече от 20 години, както беше по времето на тоталитаризма и дали това не е един от отговорите за безизходицата, в която днес се намира Българският театър", попита още дъщерята на Тодор Колев.

Постът й в социалните мрежи бе споделен от нейната колежка в Народния театър и съпруга на режисьора Александър Морфов - Рени Врангова. Албена Колева и Валери Йорданов са най-верните защитници на Морфов, който вече пет месеца протестира срещу назначаването в театъра за главен пиар на дългогодишния медиен съветник на ДПС Велислава Кръстева.

Самият Христо Мутафчиев, който участваше в първите години в спектакъла на Морфов "Хъшове" публично не се изказа в негова защита. Мутафчиев обаче поиска оставката на вече бившия служебен министър на културата Велислав Минеков заради нападките му към артистите от Народния театър и конфликта му с директора Васил Василев.